Hallo, dit is Quillermo!

Quillermo Pellicaan is een sportieve spreker en trainer die zich richt op de (verdere) ontwikkeling van talent op het gebied van leiderschap, motivatie en effectiviteit. Met een achtergrond in software engineering, scheikunde is hij afgestudeerd in de statistiek, om daar nu helemaal niets mee te doen. Het trainer zijn is gebaseerd op zijn eigen grote transitie van luie couch potato naar fitte woestijn renner

Als fervent sporter, met een voorliefde voor meerdaagse nonstop-evenementen is Quillermo zijn werk met zijn passie gaan combineren. Om een meerdaags non-stop evenement goed aan te pakken is een team en een plan nodig. En het klinkt heel gek, maar om je werk, baan of project goed te doen is dat ook het geval! Die analogie, tussen een sportieve uitdaging en een zakelijke uitdaging, is geweldig. Quillermo helpt graag mensen om hun uitdaging zo goed mogelijk voorbereid aan te gaan, zowel zakelijk als sportief!

Op deze pagina vind je niet alleen zijn verhaal, maar ook informatie over hoe hij jou tot dienst kan zijn.

Quillermo

Zijn zakelijke achtergrond

Quillermo is opgegroeid in een klein dorpscafé annex cafetaria. Op vroege leeftijd wist hij al meer te vertellen over drank en vrouwen, dan de gemiddelde juf waarbij hij in de klas zat. “Als je op zaterdagmorgen de mannen aan de bar hebt die al een biertje op hebben, terwijl ik bij papa in het café stond, wordt je al snel “wijs””.

Zijn studie

Na een veelbelovende start op de lagere school, is hij compleet gefaald op de HAVO. Om via het MBO, naar het HBO en de universiteit te gaan. Waar het op de HAVO verplicht was om dingen te doen zoals de docent het wilde, was het op het MBO en HBO zijn eigen verantwoordelijkheid wat hij deed. Sinds het studeren een eigen verantwoordelijkheid werd. heeft hij geen onvoldoendes meer gehaald!

Het begin

Quillermo is begonnen als software ontwikkelaar bij diverse grote bedrijven. Hij heeft daar ervaring opgedaan met telefooncentrales, draadloze netwerken, digitale televisie, processor ontwikkeling en nog wat andere zaken. De rode draad in zijn carrière was steeds dat hij begon met technisch werk, om te eindigen in een rol waarbij hij klanten ondersteunde en trainingen gaf. Hij deed dat van de VS tot Japan en alles er tussenin. Een mooie tijd waarin hij veel verschillende culturen en mensen heb leren kennen.

De volgende stap

De volgende stap in zijn carrière kwam net voor de crisis van 2008. Het bedrijf waarvoor hij werkte vroeg of hij wel eens nagedacht had over een commerciële rol. Dat had hij nog nooit gedaan, dus het antwoord was meteen ja! Alleen kort erna stortte de economie geheel in. In 2009 stond de hele technische wereld op zijn kop. Toen bleek dat luisteren en creativiteit een gouden formule was om toch nog commercieel succesvol te kunnen zijn. Waar iedereen steen en been klaagde, lukte het hem om toch zijn diensten verkocht te krijgen. De nieuwe roeping is geboren!


En nu verder

Sinds die tijd is hij mensen aan het aansturen geweest, diensten aan het verkopen, mensen ondersteund en verhalen verteld. In precies dezelfde periode heeft hij zijn eigen persoonlijke transitie doorgemaakt en is hij veranderd van de luie couch potato in de fitte ultraloper. Nu is hij bezig met de volgende stap, zijn ervaringen vertellen aan anderen, zodat zij er nog beter van worden! Wil jij ook beter worden? Klik dan op onderstaande knop!

Gestart
2000
Presentaties
19
Mensen geholpen
35
Langste afstand ooit
90