Hoe

Over een kleine jongen die niet kon rennen

Om de achtergrond van Quillermo te snappen is hier het verhaal van een klein jongetje. Een klein jongetje met platvoeten. Een klein jongetje met steunzolen, waarvan de dokter vertelde dat het nooit geen hardloper zou worden. Al zijn vriendjes gingen op voetbal, dus hij ook. Hij werd de keeper. Na een aantal jaar ging hij op judo, ook niet echt een typische loopsport. Het kleine jongetje, ondertussen een jongen, was zeker ook niet de kleinste, zowel in lengte als in omvang. Tijdens een judo toernooi was er in zijn gewichtsklasse maar 1 tegenstander. En die was net die dag ziek. De organisatie vroeg hem of hij een gewichtsklasse hoger mee wilde doen of dat hij de beker wilde hebben zonder wedstrijd. Hij koos het laatste. Hij ging de uitdaging uit de weg

 

De anti-sporter

De jongen ging naar de middelbare school en was ondertussen gestopt met elke vorm van sport. Hij zag er ouder uit dan zijn leeftijdsgenootjes en gedroeg zich daar ook naar. Begon al veel te vroeg met roken, drinken en haalde de nodige rottigheid uit. Om het 1 en ander te bekostigen greep hij af en toe eens in de portemonnee van zijn ouders.Zijn schoolprestaties waren onder de maat en hij werd dan ook van school af gestuurd. Tot grote vreugde van sommige docenten, die hem liever zagen gaan dan dat ze hem in de klas hebben. Een geluk voor die jongen was dat hij in een klein dorp woonde. Als hij in een grote stad had gewoond was hij wellicht geëindigd met een spuit in zijn arm. Conditioneel stelde de jongeman niet veel voor, hij werd al moe van de hond uitlaten, met de auto. De trap op ging nog net, wat gezien zijn gewicht dan juist wel een prestatie was.

 

Eindelijk volwassen

Dat kleine jongetje is uiteindelijk een man geworden. Hij heeft zijn HBO diploma gehaald. Hij heeft een voorspoedige carrière opgebouwd en is succesvol zelfstandig aan de slag gegaan. Daarnaast is dat kleine jongetje van destijds op sportief vlak een voorbeeld voor andere mensen geworden. Die man is diverse uitdagingen aangegaan, fysiek en mentaal zware sportuitdagingen. Evenementen waar een groot deel van de deelnemers de finish niet haalt.

 

Verslaafd aan de uitdaging

Die man, nog steeds niet in het bezit van het lichaam van een ultraloper, heeft meegedaan aan de Marathon des Sables. Deze marathon wordt gezien als 1 van de zwaarste voetraces op aarde. Het is 250 km rennen door de Sahara. De tocht duurt 7 dagen en bestaat uit 6 etappes van 20 km tot 85 km lengte. Het parcours bestaat uit zandduinen, rotsplateaus, hellingen en bergen. Iedereen draagt de gehele race zijn eigen rugzak met zijn eigen spullen en eten voor een hele week. Het water is het enige wat je krijgt van de organisatie. Op rantsoen, dat dan weer wel. Overdag is het 500C en ’s nachts 40C. Alle deelnemers zijn goed getraind en toch haalt bijna 20% het einde niet.

 

 Nu jouw uitdaging realiseren?

Hoe kan het, dat het kleine jongetje, waarvan iedereen dacht dat hij voor galg en rad zou opgroeien, toch kon uitgroeien tot een man die gelukkig getrouwd is, 2 kinderen en een eigen zaak heeft. Dat hij daarnaast ook nog door de Sahara kan gaan rennen. Die jongen, die al moe werd van de hond uitlaten, met de auto. Deze man, is nu verslaafd geraakt aan het halen van onmogelijke finishes. Voor wie het niet wist, deze kleine jongen is Quillermo. Hoe hij van schorem naar voorbeeld is gegaan, van dikke antisporter naar fitte ultraloper, is voor heel veel mensen mogelijk. Iedereen kan veranderen, jij, je team, je bedrijf, je gezin. Hoe dan? Nodig hem eens uit om samen te kijken wat er mogelijk is!