Training

Sportweek week 38 2016

Een leuke sportweek. Deze week voor het eerst meegedaan aan een Urban Chase en ik ben er weer achter dat juist de kortste trainingen vaak de meest vervelende trainingen zijn. Natuurlijk, 25 km rennen is vermoeiend en daar ben je best gaar van. Maar een nagenoeg zelfde “gaarheid” halen in 2 minuten, dat gaat niet zachtzinnig!2016-09-24 17.53.12

 
 

Dinsdag

Huub wilde weer eens kijken hoe het zat met de kracht. Hiervoor was het even zaak om weer eens te deadliften. Feitelijk wat we doen is kijken wat de impact van de trainingen is op de kracht. Volgens Huub is alles goed als er geen verlies van kracht is. Ik heb het gewicht opgewerkt naar 150 Kg en kon nog m’n reps maken. Dat zit dus nog goed! Gelukkig maar, want de duurloop van afgelopen zondag ging niet zo lekker. Niets aan het handje. Vervolgens kwam de prowler weer op het programma. De prowler is een martelwertuig. Een stalen gevaarte waar gewichten op kunnen en waar je vervolgens achter kunt rennen. Met een relatief licht gewicht en zo hard als je kan voor 20 seconden. Neem van mij aan, dat zijn de langste seconden van je leven! En vervolgens een minuut rust. Geheel ter compensatievan die eerdere trage seconden, gaan die seconden echt veel te snel voorbij. En dat deed ik 6 keer.prowler

Wat is dat nu, 6 keer 20 seconden? Het is nauwelijks iets, je kan die tijd je adem inhouden als het moet. Maar wat een impact heeft dat! Het effect is geweldig, maar de consequentie is wel dat je jezelf de hele dag gaar voelt. En dan komt eerst ook nog het gevoel van net na die training. De eerste 2 minuten gaan wel, maar dan ga je het voelen. Zitten gaat niet, staan gaat niet, liggen op je rug ook niet. Eigenlijk de enige “comfortabele” houding is in een foetushouding op je zij. Dit duurt zeker 10 minuten. En als je dan weer rechtop kan komen, dan gaat je maag ook nog even van zich laten horen. Oja, tijdens dat rennen voel je je longen ook echt branden. En dat allemaal voor 2 minuten werken. Ik daag iedereen uit die denkt, ach, wat is nu die 2 minuten om een keer mee te doen. Het wordt het feest van je leven!
 

Donderdag

Eigenlijk een herhaling van dinsdag. Alleen nu met squats. Ook die die het nog steeds goed. Ik kan mijn reps met 100kg nog steeds maken. En toen weer naar de prowler, met nog minder rust dan dinsdag. Dat was weer zo’n feest. Alleen, omdat er nu die squats vooraf zaten, was de prowler sessie nog intenser! Oh joy!
 

Zaterdag

Afgelopen zaterdag heb ik samen met mijn maatje Danny meegedaan aan de Urban Chase in Breda. Dat is een stadsavontuur, waarbij je een lijst met puzzelvragen krijgt die punten in de stad voorstellen. Daar moet je vervolgens naartoe gaan en opdrachten uitvoeren. Er stonden 18 punten op de lijst en het spel was dat je een aantal verplichte punten had en vervolgens moest je zo snel mogelijk 12 punten vinden en dan finishen. We hadden het niet helemaal begrepen. We dachten dat we zo veel mogelijk punten moesten doen. We hadden ze dan ook op 1 na allemaal. En vervolgens 28 km gerend door de stad. Ik moet zeggen dat ik de Urban Chase leuker vond dan dat ik vooraf had ingeschat.

Het lopen in de stad ging goed. Volgende week staat de kustmarathon op het programma. Ik ben benieuwd. Aankomende week maar rustig aan doen.

2 thoughts on “Sportweek week 38 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *