Training

Sportweek week 23 2016

Een bijzondere week, waarin trainer Huub heeft besloten om de trainingsrichting om te gooien. Het was vorige week al aangekondigd, maar er kwamen meer sleepsessies aan! En wat voor sessies, “hell just redefined itself!”

sleepsessie


 

Maandag

Maandag begonnen met squatten. Dat ging net als de deadlift sessie van vorige week nog niet goed. Nog steeds neurologisch verstoord. Met als resultaat dat de reps ruim minder waren dan de laatste squat sessie. De verstoring komt nog steeds van die Murph workout van ruim een week geleden. Deze langdurige neurologische verstoring heeft Huub doen besluiten om wat minder op piekkracht te focussen en meer op reps en sessies met de sled. Als afsluiten ook nog 2 setjes 70 seconden gesleept.
 

Donderdag

Donderdag stond er alleen een sleepsessie op het programma. In totaal 6 sets gesleept met 50 kg op de sled, voor 70 seconden met 2 minuten rust. Dat ging erg lekker met nagenoeg geen verval over de 6 sets.
 

Vrijdag

Op aanraden van MDS veteraan Rinus Krijger ben ik (stevig door)wandelen in het programma gaan opnemen.  Dus deze vrijdag de eerste keer gaan speedmarsen.

Ingrediënten: 20 kg crossXvest gewichtsvest, 2 minuten snel wandelen, 1 minuut rennen, rondje Teteringense bos.

Dat is serieus anders trainen zeg! Wel erg tevreden. De wandelsnelheid lag boven de 6 km/uur en de rensnelheid boven de 11 km/uur. Gemiddelde snelheid op die 6 km was 8 km/uur! Met die 20 kg ballast. Dat smaakt naar meer!
 

Zaterdag

Hell redefined! Ik had met Huub om 10.30 uur afgesproken om nog eens te gaan slepen. Vrijdagavond krijg ik een berichtje of ik ook om 8.00 uur kon. ’s Morgens om 7.00 uur nog een berichtje dat ik ook mijn gewichtsvest mee moest nemen. Nou, dat beloofd wat.

We begonnen met een deadlift sessie. Weer opgewerkt tot 150 kg en dat ging goed. Ik ben weer neurologisch in orde! En vervolgens dus de sleep sessie, met dat 20 kg gewichtsvest aan. Het programma, 70 seconden stevig slepen met 50kg, daarna meteen de straat rond rennen (550meter), repeat to overload. Bij de derde keer slepen was ik helemaal gaar. Wat een ellende was dat zeg! Maar wat voelde dat toch wel weer lekker achteraf. Ik vrees alleen dat er meer van dit soort sessies op het programma komen te staan…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *