Training

Sportweek week 21 2016

Deze week was een wat vreemde week in de huidige trainingssessies. Het was de week van de avondvierdaagse en de Memorial Day Murph. Daarnaast ben ik vrijdag naar een Ayahuasca sessie geweest waarvoor ik moest vasten met een vegetarisch dieet. Dat had zeker impact op mijn prestaties.avondvierdaagse


 

Maandag

Deze maandag hebben we een sleepsessie gehad. Dit was met een powersled waar 60 Kg op zat. Daarmee heb ik 2 sets gedaan van 70 seconden met 3 minuten rust. Dat ging erg goed. Weinig verval in de tweede set. Hoe kort de sleepsessies ook kunnen zijn, ze zijn verschrikkelijk effectief!
 

Dinsdag

Dinsdag was de eerste dag van de avondvierdaagse. Ik heb samen met mijn Jongste zoon de 5km gelopen. Alleen heb ik deze gedaan met een 20 Kg vest aan. Ik moet van Huub meer gaan lopen op een snel wandeltempo. Daar is de avondvierdaagse overigens niet voor geschikt. Na alle trainingen van de afgelopen tijd ging dat lopen prima. Alleen omdat ik van te voren er moest zijn om in te schrijven en het lopen best lang duurde, heb ik bijna 2 uur gelopen met dat 20 Kg vest. Ik kan je vertellen, dat werd best wat zuur op een gegeven moment aan mijn schouders!

 
 

Woensdag

De avond heb ik met mijn andere zoon meegelopen. Hij deed de 10km. Ik heb deze zonder vest gelopen. De 10 km is beduidend rustiger en daardoor kan je veel meer een constant tempo aanhouden. Erg fijn is dat.
 

Donderdag

Donderdag ochtend vroeg weer een squat sessie gehad. Squat ging flink zwaar. Zou mijn dieet met veel minder calorieën daarmee te maken hebben? Uiteindelijk 6  sets met 100Kg met 13, 9, 7, 6,5 en 3 reps gedaan. Veel moeizamer dan vorige week en Huub liet me flink diep gaan tijdens de squats. Hij hielp me de laatste rep steeds omhoog om nog eens te zakken. Na de squats weer nog wat ring push-ups gedaan.
 

Vrijdag

Deze vrijdag heb ik mijn Ayahuasca sessie gedaan. Wat dat is? Dat is niet uit te leggen. Kijk eens op de podcasts bij Eindbazen als je er meer over wilt weten. Het was voor mij heel erg intens en een hele bijzondere ervaring!
 

Zondag

Deze zondag stond in het teken van de Memorial Day Murph bij mijn sportclub BredaSC. Dat is een workout genaamd naar Lt. Murphy die tijdens een beleg in Afghanistan om het leven is gekomen, terwijl hij het leven probeerde te redden van zijn kameraden. Zijn favoriete workout was deze:

  • 1600 meter run
  • 100X pull ups
  • 200X push ups
  • 300X air squats
  • 1600 meter run

Dit alles met een gewichtsvest van 9 kg.

We mochten de pull-ups, push-ups en air squats zelf indelen. Ik koos ervoor om 20 rondes te doen van 5 push-ups, 5 pull-ups, 5 push-ups en 20 air squats. Na de 15de ronde was ik klaar met de air squats en konden mijn benen vast rusten voor het laatste stuk rennen. De tijd was niet iets over de 50 minuten. Voor iemand die slecht is in push-ups, ben ik zeer tevreden! Ik heb het overigens zonder gewichtsvest gedaan. Anders was ik nu nog bezig met de push-ups!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *