Training

Sportweek week 22 2016

Deze week was een vreemde week in het regime van de reguliere trainingen. Vanwege de workout, “The Murph” van afgelopen week stond deze week in het teken van mijn herstel. Deze workout hakt er behoorlijk in, zoals te zien was in de donderdag sessie.survival dongen
 

Dinsdag

Deze dinsdag heb ik meegedaan met een survival wedstrijd in Dongen. Dat is praktisch om de hoek, dus dat kon ik niet laten schieten. Survival races doe ik graag en normaal zijn deze bijna altijd op minstens 150 km van mijn huis vandaan. Ook al mag het eigenlijk niet van Huub, ik ben toch gegaan.

Het parcours was een ronde van 4 kilometer die een dag later door kinderen gedaan gaat worden. Dat doen ze al 20 jaar in Dongen, deze activiteit voor lagere school kinderen van groep 6, 7 en 8. Omdat het de 20ste keer was, hadden ze ook voor volwassenen de race opengesteld. We mochten 2 rondjes gaan. De hindernissen waren niet moeilijk. Het was dan ook meer een obstakelrun dan een survival race.

Uiteindelijk was het een leuk evenement, waar een 100-tal volwassenen aan meededen. Ik had de derde tijd van alle volwassenen, dus ik ben wel tevreden.

 
 

Donderdag

Donderdagochtend ben ik gaan deadliften. Daarover kan ik kort zijn. “Murph” zat nog zwaar in de weg. Het ging zwaar en met het opwerken naar 150kg merkte ik al dat het lastig was. Uiteindelijk kreeg ik die 150kg slechts 2 keer omhoog en met name mijn bovenlijf wilde niet meewerken. We hebben de training voortijdig afgebroken.
 

Zaterdag

Zaterdag had mijn jongste zoon een voetbal toernooi in Udenhout. Hij moest samen met zijn team 4 wedstrijdjes spelen. Ik had besloten om die tijd te gebruiken om een rondje te gaan lopen. Udenhout ligt praktisch tegen de Drunense Duinen aan, dus het plan was snel gemaakt. Ik heb de eerste wedstrijd van mijn jongste zoon bekeken en daarna gaan lopen. Het doel was om voor de laatste wedstrijd weer terug te zijn.

drunense duinen

Het lopen ging prima. Drinken mee, wat eten mee en gaan. Na 4 km stond ik in de Drunense Duinen. Wat een mooi gebied is dat daar toch! Note to self: Ik moet er echt vaker naartoe gaan! Het plan was om daar een kilometer of 10 te gaan lopen door het zand en de heuveltjes. Het was mistig, wat de sfeer wel ten goede kwam daar. Alleen achteraf gezien mijn oriëntatie dus niet! Kijkend op mijn klokje begon de tijd al wat te dringen toen ik een uurtje onderweg was door het zand en de terugweg niet echt meer zag. Gelukkig liep er op een gegeven moment een man met een hond en de richting terug gevraagd. Ik zat gelukkig al wel in de goede richting. Uiteindelijk weer terug naar Udenhout en net op tijd voor de laatste wedstrijd. Het was wel een flink tempo die laatste 4 kilometer.

Al met al wel lekker gelopen deze zaterdag. Maandag staat er weer training met Huub op het programma en hij had het idee om weer wat extra sleep of prowler sessies te doen, dus ik ben benieuwd naar volgende week!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *