Training

Sportweek week 31 2016

 

Heb je je squat schoenen bij? Ja? Da’s mooi, die heb je niet nodig vandaag, maar we gaan wel squatten. Met deze bemoedigende woorden begon de training van afgelopen donderdag. Wel squatten, maar niet de schoenen nodig. Wat had Huub nu weer voor me in petto? Het blijkt een testweek te zijn!

Zaterdagochtend
 

Dinsdag

Deze dinsdag moest ik een stuk gaan lopen. Nu een tijdje zonder gewichtsvest, om weer wat meer afstand te gaan doen. Zo heb ik deze dinsdag 23,5 km gelopen, grotendeels door het zand. En omdat we een geweldige zomer hebben, kreeg ik het niet voor elkaar om een droog moment te vinden om te gaan lopen. Buienradar bleef de hele dag regen aangeven. Uiteindelijk maar gewoon gegaan en dus flink verzopen thuis gekomen. De bovenlaag van het zand was nat, maar daaronder was het mul. Dat is anders lopen, maar niet minder zwaar! Al dat zand blijf aan mijn schoenen hangen en met maat 48 is dat veel zand!
 

Donderdag

Vandaag was de dag dat de squat schoenen niet nodig waren. En toch hing de squat stang klaar. Wat heeft Huub nu weer bedacht? Gezien de grijns op zijn gezicht zal het wel iets pittigs gaan worden! Nou, dat was het zeker! Mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen zou ene M. Smeets gezegd hebben.

Wat was het programma? Squatten met een relatief licht gewicht tot falen, straat op en neer rennen, slepen met licht gewicht, maar wel erg lang, straat op en neer rennen. Als ik het zo schrijf, klinkt het simpel, maar rennen na een squatsessie tot falen is een feestje voor mijn benen. Alleen kun je mijn benen vergelijken met de ouders van een kind dat voor het eerst thuis een feest geeft voor zijn vrienden zonder zijn ouders. De ouders willen wel, maar eigenlijk ook niet! Niet gek, gezien de bijna 90 reps squatten met 60 kg in de hele sessie.
 

Zaterdag

Kan het erger? Ja het kan erger, om diezelfde M. Smeets nog eens aan te halen. Zaterdagochtend om 8 uur gaf ik acte de présence bij Huub. Het leek weer een zelfde training te worden als eerder. Rennen met een 10 kg crossXvest, lunges met de kettlebell en slepen met de slee met een zwaar gewicht. En zo ging het ook het eerste rondje. Maar toen kwam ineens de prowler naar buiten. En die stond ineens klaar terwijl mijn ronde nog niet afgelopen was. En zo ging het de rest van de training door. Rennen, lunges, prowler en de sled werden geheel at random afgewisseld! En er was ook geen eindtijd opgegeven. “Gewoon je best doen”, was het credo. En dat heb ik gedaan. Heel vreemd om niet te weten wat er 1 minuut later te doen is. Dan merk je dat een lichaam en het hoofd zich heel erg kunnen richten op een volgende actie, maar dat ging nu niet! Met als doel dat in die woestijn je ook niet weet wat het parcours is. Dit soort grappen kan ook alleen als je een toegewijde trainer hebt!
 

Zondag

Vandaag weer aan het rennen geweest, 26 km gelopen. Ik dacht dat ik al een aardige hoeveelheid van mijn omgeving thuis heb gezien. Ik ben eens naar Dorst gelopen, naar natuurgebied Surae. Dat is voor herhaling vatbaar! Een mooi gebied, op een steenworp afstand, waarom heb ik dat niet eerder ontdekt? Nou ja, morgen moet ik weer een stuk lopen. Huub wil kijken wat het herstel is na een paar pittige sessies achter elkaar. Dat wordt vroeg uit bed morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *