Training

Sportweek week 33, 34 en 35 2016

Vakantie! Altijd lekker, maar gezien mijn plannen voor volgend jaar ook zeker een mooi moment om gewoon lekker door te trainen. Ik was op vakantie in Frankrijk, in de Dordogne. Het is daar licht heuvelig, qua hoogtes redelijk vergelijkbaar met de Sahara volgend jaar. Dus een mooie gelegenheid voor heuveltraining, en dat heb ik geweten! In totaal heb ik 100 km gelopen daar, naast nog 3 keer heuveltraining.

vlcsnap-2016-09-04-21h28m40s486
 

Eerste week vakantie

De eerste week was ik nog in Nederland. Daar heb ik een laatste training bij mijn trainer Huub gedaan. Daar zijn opnames gemaakt door Nino Kennis voor mijn promotie filmpje. Dat is overigens een erg gave film geworden, waar ik erg trots op ben! 

Verder heb ik nog een laatste zandsessie gedaan van 22 km, gewoon om het af te leren voor de vakantie.
 

Rennen in Frankrijk

In Frankrijk ben ik in totaal 6 keer aan het lopen geweest, waarvan de eerste keer een korte sessie was ter verkenning en de langste afstand was 24 km. Er was daar geen kilometer vlak, dus dat was flink wennen. Het lopen daar is erg mooi. Veel bos, mooie uitzichten en dito mooie authentieke Franse woningen. Ik ben vaak ’s morgen bij het eerste licht naar buiten gegaan. Dat heeft voordelen, het is lekker fris buiten, je ziet allerlei wild leven. Ik kwam elke ochtend als ik liep reeën tegen. Mooi om te zien als die beestjes je helemaal volgen als ik voorbij loop. Daarnaast zijn er ’s morgen veel minder vliegen. Het belangrijkste om op mijn vakantie toch zo vroeg te lopen is om mijn gezin zo min mogelijk te belasten met mijn hobby. Met als bijkomend voordeel dat ik met vers stokbrood weer thuis kom voor het ontbijt.
 

Vliegen en ander gespuis

Wat ik in Frankrijk echt niet ga missen zijn die stomme vliegen die rond je hoofd zoemen. Zeker bergop, als ik langzamer ga, dan zijn die beesten echt irritant. En aangezien ik zo vroeg ging lopen, wist ik zeker dat ik onderweg een keer de bossen in moest voor de grote boodschap. Nu ga ik jullie iets delen, waar je me later voor mag bedanken. In een maisveld zitten geen vliegen, in een bos wel! Bij deze ook mijn welgemeende excuses voor de Franse boeren die een verrassing in het maisveld hebben.
 

Heuvels!

Ik heb mijn powersled niet meegenomen naar Frankrijk. Ik wilde wel, maar het paste niet meer in de auto. Alhoewel, waarvoor gebruikte ik die sled ook alweer? Oja, voor het heuvel op gevoel! Nou, waarom dan niet echt de heuvel op? Dus ik ben 70 seconden heuvel op aan het rennen gegaan, vol gas en dan 2 minuten rust. Dat is best vermoeiend, kan ik je zeggen! Waarbij ik ook nog vergat dat ik eerst weer terug moest naar de voet van mijn trainingsheuvel. De 2 volgende sessies heb ik dan ook maar 3 minuten rust gehouden. Na de heuveltraining heb ik nog een tabata lunges gedaan. De blik van mensen als ze je na zo’n korte sessie terug de camping op zien waggelen is best leuk!

Al met al is zo’n vakantie best mooi om eens wat andere training te doen. Ondanks dat ik 100 km heb gelopen heeft mijn gezin het nauwelijks gemerkt dat ik weg was. Overdag gewoon de leuke dingen bezoeken daar en de nodige tijd in het zwembad. Het enige wat misschien in de vakantie wat minder handig is, maar wel lekker, is het goede Franse leven met alle geneugten van dien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *