Training

Sportweek week 36 2016

De eerste normale week na de vakantie zit er weer op. Het is weer business as usual. Ik zou bijna zeggen dat ik mijn trainer Huub gemist heb. Het is wel fijn als iemand toch net wat extra stimulans geeft. Dat stapje extra gaat dan net wat makkelijker, of anders gezegd, als iemand meekijkt is het moeilijk om de bocht af te snijden. Deze week stonden er weer de normale trainingen op het programma. Zou mijn vakantie invloed gehad hebben op mijn prestaties? Daarnaast heb ik net na mijn vakantie mijn trainingsfilmpje online gezet. Wat een leuke reacties heb ik daar op ontvangen!

14269657_1061260167298872_1044104642_n
 

Maandag

Omdat ik op zaterdag 17 september de survival run in Udenhout ga doen, was het wel weer even tijd om mijn touwklim skills op te halen. Ook al is het maar de korte afstand die ik ga doen, het is wel fijn om weer een beetje het gevoel weer op te halen. Eigenlijk had ik met Huub afgesproken om geen andere dingen die niet bijdragen aan mijn Marathon training, te doen. Maar ja, ik vind survival leuk en Udenhout is dichtbij, dus een keertje mag wel. De training was een aantal keer touw klimmen, een paar swing overs, wat apenhang en een paar rondjes rennen met twee bakstenen. Gewoon lekker een uurtje in het bos.
 

Dinsdag

En we zijn weer met de reguliere training bezig. De slee trekken, de prowler duwen, de lunges met de kettlebell en deze keer ook kettlebell swings. En tussendoor steeds kort rennen. De renstukjes tussen de oefeningen worden steeds korter. Het is de bedoeling dat het rennen het herstel is voor de zware verstoringen van de oefeningen. Dat gaat steeds beter. Als afsluiter van de training moest ik 6 rondjes van 500 meter rennen. Het eerste rondje ging dramatisch, het laatste echt weer lekker. Blijkbaar kan je toch echt herstellen van gewoon rennen!
 

Vrijdag

Op deze vrijdag stond er een soortgelijke training als dinsdag op het programma. De indeling was anders, de onderdelen nagenoeg hetzelfde. Ik had van die kettlebell swings best spierpijn gehad zeg! Die zijn in deze training vervangen door push-ups en chin-ups. Net als de kettlebell swings waren die al lang geleden zeg! Die vielen me echt zwaar. Wat daarentegen echt goed gaat zijn de kettlebell lunges. Die fiets ik er zo uit, zonder dat er ook maar een beetje spierpijn aan over blijft. Die push-ups, die voel ik zelfs op zondag nog. Als inkomer en afsluiter van de training was er een kilometer met een 20 kilo zandzak. De training ging echt goed, net als afgelopen dinsdag. De vakantie heeft het goed gedaan voor mijn prestaties.
 

Zaterdag

Vandaag heb ik net als afgelopen maandag weer wat met touwen getraind. Het ging een stuk beter dan maandag. Mooi om te zien hoe een lichaam zich aan kan passen En dus goed dat ik het weer een paar keer heb meegepakt.
 

Zondag

Straks in de woestijn mag ik veel lopen, dus om dat straks goed te kunnen moet ik nu ook al ver lopen. Vandaag 30 km gelopen, nagenoeg alleen door het zand. En wat een mooie stukken natuur heb ik eigenlijk praktisch naast mijn huis. Ik deed er 3 uur en een goeie 6 minuten over. Ik ben daar erg tevreden mee. Het begint al ergens op te lijken. Benieuwd hoe het herstel is na een nachtje slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *